Już trochę z Wami jestem, śledzę głównie forum techniczne i jako że nie mam jeszcze auta na A

wypowiadam się raczej w tematach ogólnych. Jednak przyszła pora na telesfora i rozglądam się za modelem wymienionym w temacie. Mam w zasadzie dwie opcje:
- sprowadzanie - tutaj problemem jest odległość, język, kupa formalności i brak doświadczenia w sprowadzaniu, choć to ostatnie da się wspomóc dzięki znajomemu.
- kupno w kraju - w tym przypadku odpada większość problemów wymienionych powyżej, jednak zapewne zagadką będzie stan techniczny. choć z drugiej strony jestem skłonny wydać nawet kilka setek na rzetelne sprawdzenie auta na warsztacie i ew. przez rzeczoznawcę (tylko czy wykryje on usterki i potencjalne wady).
Na co szczególnie zwracać uwagę przy oględzinach ww. modelu? Z tego co doczytałem do tej pory:
- układ wspomagania kierownicy (zwłaszcza pompa)
- działanie tzw. akumulatora ciśnienia - gruszki
- działanie 4x4 - tylko jak to sprawdzić

- gwałtowne ruszanie i nasłuchiwanie niepokojących stuków, sprawdzenie blokad dyfrów?
- działanie zasilania benz./gaz (o ile jest instalka)
- klekot przy uruchamianiu (szklanki reg. zaworów)
- stan amortyzatorów z tyłu (bo w Q b. drogie?)
- ?
Wiem, że temat przynajmniej częściowo był już poruszany, jednak chciałbym uzyskać informacje bardziej "skondensowane" i konkretne. Stąd te "nie bijcie"
Wypatrzyłem póki co np.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80111578 przynajmniej jeśli chodzi o wygląd. Jak dla mnie - śliczności
Pozdrawiam