.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.cze.2025 08:49:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi a6 (c4) 95r. kombi
PostNapisane: 19.sty.2006 11:20:48 
Użytkownik

Witam,

mam taki maly problem, zakupilem audi a6 (okazalo sie, ze komputer pokladowy jest uszkodzony, lub trezba przeczyscic styki). W kazdym razie moje pytanie dotyczy licznika (to chyba jest ze soba powiazane). Jest cyfrowy wyswietla w pierwszym wierszu kilometraz. W drugim wierszu natomiast jest licznik czasowy (znaczy sei moge go wyzerowac). Ale przy starcie auta pojawia sie tam jakies symbole (w tej chwili mam ln1). W instrukcji cos na ten temat znalazlem, ponoc sa 3 mozliwe komunikaty OEL, LN1 i LN2. W kazdym razie moja znajomosc niemieckiego jest raczej uboga, wiec nie moge dojsc co to oznacza. Czy komputer sprawdza podzespoly i przez te komunikaty informuje, ze cos jest nie tak?? Bardzo prosze o wyjasnienie sprawy i informacje co to oznacza. Z gory dziekuje i pozdrawiam
Jacek

Tytuł: Re: Audi a6 (c4) 95r. kombi
PostNapisane: 19.sty.2006 11:29:01 
Użytkownik

gandalf80 napisał(a):
Witam,

mam taki maly problem, zakupilem audi a6 (okazalo sie, ze komputer pokladowy jest uszkodzony, lub trezba przeczyscic styki). W kazdym razie moje pytanie dotyczy licznika (to chyba jest ze soba powiazane). Jest cyfrowy wyswietla w pierwszym wierszu kilometraz. W drugim wierszu natomiast jest licznik czasowy (znaczy sei moge go wyzerowac). Ale przy starcie auta pojawia sie tam jakies symbole (w tej chwili mam ln1). W instrukcji cos na ten temat znalazlem, ponoc sa 3 mozliwe komunikaty OEL, LN1 i LN2. W kazdym razie moja znajomosc niemieckiego jest raczej uboga, wiec nie moge dojsc co to oznacza. Czy komputer sprawdza podzespoly i przez te komunikaty informuje, ze cos jest nie tak?? Bardzo prosze o wyjasnienie sprawy i informacje co to oznacza. Z gory dziekuje i pozdrawiam
Jacek

Chłopie SZUKAJ
te trzy komunikaty dostyczą przeglądów serwisowych po określonym przebiegu. Najpierw jest IN1 potem IN2. Co to jest OEL to nawet posługujący się SUACHILI bedą wiedzieć. A jak nie wiesz to naciśnij szukaj i POSZUKAJ.
Jedź na Vaga i sakasuj to albo zostaw i nie zwracaj na nie uwagi.
:!!:

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2006 11:36:38 
Użytkownik

chlopie wcale nie jest to takie oczywiste na jakie wyglada. Czasem informacje o komunikatach sa tak dziwne, ze sie w pale nie miesci (szczegolnie jak padl komputer). Ale mimo wszystko dzieki znalazlem na forum pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2006 12:21:30 
Użytkownik

Witam. No ja własnie też zauwazyłem takie kody, ale nie robia mnie jakos super wiec niech sobe są.

A mam pytanko mam a6 c4 1994 2,5tdi w automacie. Ktos wie jaka powinna byc maksymalna predkość????? Ile realnie mozna nim pojechac.

Pozdrawiam SqnHead

Ostatnio edytowano 19.sty.2006 12:48:14 przez sqnhead, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2006 12:48:05 
Klubowicz

Dwie rady:
1. Najpierw użyć szukajki - a jak tego zrobić dowiecie się w poście na samej górze forum TECHNICZNEGO oznaczony jako MINIFAQ
2. Uzupełnić profile - wpisać miasto z którego się pochodzi!.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2006 13:06:41 
Użytkownik

Hmm skoro odpowiedź na moje pytanie jest wprost uzależniona od tego skad jestem (niewiedziałem że ma to znaczenie) wiec usupełniłem te dane :-)

Co do opcji szukaj szukałem i nie znalazłem dlatego pytam, nie jestem byle smiertelnikiem jesli chodzi o to, fora dyskusyjne uzywam odkad "komputery isnieją".

Generalnie widze ze na tym forum jakie kolwiek pytanie padnie najlepiej jest odpowiedzieć: POSZUKAJ.

Tym bardziej nierozumiem jakby czepienia sie mnie oto gdyż nie zaczołem nowego temtu tylko podciagnąłem stary a to chyba nie jest źle prawda???

No nic nie zawracam głowy skoro udzielenie odpowiedzi wiem lub niewiem jest trudne to zmykam.

Pozdrówka SqnHead TKAudi

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2006 17:24:17 
Użytkownik

dwa razy mnie wywaliło

Ostatnio edytowano 19.sty.2006 22:00:20 przez flavios, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2006 17:26:34 
Użytkownik

sqnhead napisał(a):
Hmm skoro odpowiedź na moje pytanie jest wprost uzależniona od tego skad jestem (niewiedziałem że ma to znaczenie) wiec usupełniłem te dane :-)

sqnhead napisał(a):
Co do opcji szukaj szukałem i nie znalazłem dlatego pytam, nie jestem byle smiertelnikiem jesli chodzi o to, fora dyskusyjne uzywam odkad "komputery isnieją".

Szukać a przeczytać wyniki to dwie różne sprawy

sqnhead napisał(a):
Generalnie widze ze na tym forum jakie kolwiek pytanie padnie najlepiej jest odpowiedzieć: POSZUKAJ.

O tym ile pojedzie A6 2,5 TDI było już z 146 razy. Więc twój 147 jest bezsensowny. PS jak chcesz wiedziec ile twoje auto pojedzie to najpierw napisz jaki ma silnik a nie że to jest 2,5TDI. Dla ułatwienia powiem ci, że (przygotuj się na to co teraz napiszę) były dwa silniki 2,5 TDI AAT i AEL

sqnhead napisał(a):
Tym bardziej nierozumiem jakby czepienia sie mnie oto gdyż nie zaczołem nowego temtu tylko podciagnąłem stary a to chyba nie jest źle prawda???
Piękinie tylko w tym temacie jest pytanie o to co oznaczają te kody a ty pytasz o prędkość maksymalną?????????

sqnhead napisał(a):
No nic nie zawracam głowy skoro udzielenie odpowiedzi wiem lub niewiem jest trudne to zmykam.
Jeżeli używanie szukaczki jest dla ciebie trudne to nie wróżę ci nic dobrego na forum.

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2006 09:11:50 
Użytkownik

Aż tyle razy pytano o to, to może podeslij jakiś link do takiego posta, mozesz???

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2006 09:28:41 
Klubowicz

sqnhead napisał(a):
Aż tyle razy pytano o to, to może podeslij jakiś link do takiego posta, mozesz???

np http://forum.audiklub.org/viewtopic.php ... =inspekcja

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1