jarbet napisał(a):
[WITAM! Mam pytanie do kolegi ADISIWY. Ja też zgazowałem swoje 2.0 AAD i mam podobny problem . Instalka LOVATO chodi na gazie LUX , ale za to na benzynie jak jest zimna nie moge jej odpalić . To znaczy odpali , wejdzie na 1000 obr i zgaśnie , a jak odpale z pomocą gazu nożnego i wkręce go do 3000 obr i puszcze ga zto dojdzie do 1000 i nadal spada aż zgaśnie, natomiast gdy silnik ma już swoją temperature to odpala na PB bez problemu i nie gaśnie .Jak wiesz co może ztym być podeślij jakąś rade.Pozdrawiam

niedawno przerabiałem coś takiego, zaczeło się od tego że nie chciał mi zapalać na benzynie jak był ciepły. zostawiłem autko u mechanika, wymieił czujnik temperatury i wyregulował. Po odbiorze autko zapalało super na ciepłym silniku, jednak na zimnym nie chciało. Ponowna wizyta u mechaniak. Przeregulował, że na zimnym zapalało, na cipłym nie chciało

było już lepiej bo na ciepłym mogłem wymusić zapalenie na gazie. Jednak chciałem rozwiązać ten problem - ponowna wizyta u mechanika - stwierdził że są zapieczone wtryskiwacze i że nic sie nie da zrobić - nalezy zmienić wtryskiwacze. Więc zmieniłem, ale mechanika
Nowy mechanik ustawił odpowiednio klapę spiętrzającą (przepływomierz), wyczyścił przepustnice i wymienił sonde lambda i obecnie autko zapala i na zimnym i na ciepłym, bez dodawania gazu, od razu ma wolne w granicy 850-900 obr/min. Coprawda na benzynie troche kuleje (zapieczone wtryskiwacze

) ale da się z tym żyć.
Proponuje abyś sprawdził wtryskiwacz rozruchowy i czujnik temperatury, który nim steruje, może nalezy również sprawdzić ciśnienie, jakie daje pompka paliwa? nie wiem za bardzo jak Ci pomóc, ale myśle że bardziej doświadczone osoby dadzą Ci lepsze rady
Napisz skąd jesteś, może dostaniesz namiary na dobrego mechnika

ile kilometrów zrobiłeś na gazie (ja już prawie 100000km)? jaką masz instalacje?